Zij die niet durven

Alle lezers een heerlijke woensdag gewenst. Hebt u een koel plekje in uw tuin of op balkon? Lijkt me heerlijk bij 25 graden.

Vandaag denk ik speciaal aan hen die niet durven. Ik hoorde hierover in een radioprogramma over kinderopvang op scholen tijdens Corona. Een roostermaker vertelde dat er leerkrachten waren die vroegen om niet ingeroosterd te worden. Omdat ze niet durfden. Dergelijke geluiden hoorde ik ook in de zorg.


We hebben het in deze onzekere tijden veel over de helden in het onderwijs en in de zorg en dat is terecht. Maar er zijn ook mensen die bang zijn. Heel begrijpelijk en meer nog: dat is legitiem. Het geeft immers aan welke risico’s wij allen lopen sinds het virus regeert. Ik probeer me in te leven in degenen die niet durven. Misschien zijn er mensen die vinden dat je voor je zaak moet staan, ook als je je daarmee aan risico’s blootstelt. Juist daarom hebben mensen die hun beroep nu liever even niet uitoefenen het zwaar. Zij zijn zich bewust van hun omgeving, zijn bang om voor slappeling te worden uitgemaakt. Maar behalve de mening van anderen geldt hier hun beroepsethiek, hun roeping. Hun gevoel mede verantwoordelijk te zijn voor leerlingen of patiënten. Hoe moeilijk moet het dan zijn om nee te zeggen. Daar is moed voor nodig. Heldenmoed.

Over ingridvandenbergh

In mijn blog deel ik graag mijn passies met anderen. Passies op het gebied van schrijven, taal en beeldende kunst. Soms raakt de inhoud aan gevoelens en gedachten van anderen en ontspinnen zich dialogen die mij bij het schrijven niet voor ogen stonden. Ik vind dat boeiend en laat het graag gebeuren.
Dit bericht werd geplaatst in columns, Corona, literatuur, persoonlijk, proza, proza & poëzie, proza en poëzie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.