Loopt daar iemand te paashazen?

Vandaag denk ik speciaal aan onze vakkenvullers. Met gevaar voor eigen leven laveren zij tussen de klanten door. Hoewel je zou denken dat zij met de anderhalve-metermaatregel meer ruimte hebben. Maar ze zijn ze er toch maar mooi elke dag. Zodat wij niet hoeven te hamsteren.
Iedereen kent inmiddels de gebarentaal die hoort bij dat woord. In deze week zou je het overigens zomaar kunnen vervangen door “paashazen”. Maak daar maar eens een mooi gebaar bij: ‘Vandaag liep er weer een aantal klanten te paashazen.’ Maar liever niet natuurlijk.

Alle gekheid op een paastak: alle lof voor deze mensen. En wat zou het mooi zijn als op tweede Paasdag de winkels dicht bleven. Kunnen zij ook even van het zonnetje genieten.

Over ingridvandenbergh

In mijn blog deel ik graag mijn passies met anderen. Passies op het gebied van schrijven, taal en beeldende kunst. Soms raakt de inhoud aan gevoelens en gedachten van anderen en ontspinnen zich dialogen die mij bij het schrijven niet voor ogen stonden. Ik vind dat boeiend en laat het graag gebeuren.
Dit bericht werd geplaatst in columns, Corona, literatuur, persoonlijk, proza, proza & poëzie, proza en poëzie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.