Walk alone

“‘You never walk alone’, mooi liedje”, dacht ik gisteren na de persconferentie over nieuwe Coronamaatregelen. “Maar nu even niet.” Voor mij geldt dit alleen walken al langere tijd, want alleen lopen doe ik al weken. Op vrijwillige basis. Voor mij geen drukke plekken, geen gehannes met afstanden en meetlatten. Man wat geeft dat een mens rust in het hoofd.
Alleen walken is voor mij geen straf, zeker niet in deze tijd van het jaar. Want alléén mag het dan zijn, eenzaam is het geenszins. Elke dag meer bloesem aan de bomen, meer bloemen in voortuintjes, meer lekkere luchten, meer vogelzang. De merel, waar ik zo blij van wordt, zingt zijn Coronalied. Om mij ende wereld te troosten. Ik kan alles rustig in mij opnemen, hoef niet te luisteren naar getetter van een wandelgenoot. Dat zouden meer mensen moeten doen, maar niet allemaal tegelijk. Luchtjes scheppen op rantsoen en anders op de bon!

Behalve een belerende les heb ik ook een wens, voor mezelf en mijn plaatsgenoten, voor Brabanders, Nederlanders en de hele planeet: HOUD AFSTAND; BLIJF GEZOND. Dan hebben we wat te vieren, zodra het weer mag.

Over ingridvandenbergh

In mijn blog deel ik graag mijn passies met anderen. Passies op het gebied van schrijven, taal en beeldende kunst. Soms raakt de inhoud aan gevoelens en gedachten van anderen en ontspinnen zich dialogen die mij bij het schrijven niet voor ogen stonden. Ik vind dat boeiend en laat het graag gebeuren.
Dit bericht werd geplaatst in Corona, persoonlijk, proza en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.