Estafetteverhaal ‘De vrouw in de trein’ gebundeld

.

Ontwerp logo: Bart Gladdines

.
Op 3 april van dit jaar presenteerden de auteurs van Schrijverscafé Oosterhout, in hun eigen ‘Schrijverscafé’ de Beurs te Oosterhout, een estafetteverhaal. In een eerder blog heb ik de schrijfwijze van een estafetteverhaal toegelicht. Een beknopte weergave volgt hieronder.
Waar achter het pseudoniem Nicci French twee auteurs schuilgaan hebben –  in het geval van Schrijverscafé Oosterhout – maar liefst zeven schrijvers hun naam verbonden aan een gezamenlijk geschreven ‘estafetteverhaal’, naar een idee van Joop van Gent. Ieder van de auteurs heeft één van de zeven hoofdstukken geschreven.
Nog meer dan in een ‘normaal’ verhaal vraagt een estafetteverhaal van de schrijvers dat zij letten op details en op timing. Gebeurtenissen krijgen een nieuwe wending zodra de volgende schrijver zich ermee gaat ‘bemoeien’. Je legt je schrijversziel en -zaligheid in een hoofdstuk en moet maar afwachten hoe de volgende schrijver verder gaat.
De zeven auteurs zijn Marjoke Linckens, Kee van Vlodrop, Rachel Verheijen, Tom Noldus, Joop van Gent, Tim Stoop en  Ingrid van den Bergh.

We verhalen over treinreizen – indringende geuren – priesters en kerken – huwelijksbedrog – filmbeelden – boottochten – chemische processen – enge wezens en zo meer. De lezer blijft met de vraag zitten of alles zich werkelijk zo heeft afgespeeld als de schrijvers ons willen doen geloven.

Enkele bloggers hebben al ingetekend voor deze bundel. Zij krijgen binnenkort bericht over de manier waarop zij het boekje aan kunnen schaffen. Daarnaast heb ik nog enkele bundels over die, zolang de voorraad strekt,  kunnen worden aangeschaft.
De prijs voor deze extra dikke uitgave van ‘Beursberichten’ (ook het gelezene ná de pauze is erin opgenomen) is bescheiden gehouden, we zijn niet uit op winst. Je betaalt per bundel €4,50 euro (inclusief verpakkings/-portokosten).
Als je belangstelling hebt kan je voor de bundel intekenen in de reactieruimte.
.
© Ingrid van den Bergh

.

Over ingridvandenbergh

In mijn blog deel ik graag mijn passies met anderen. Passies op het gebied van schrijven, taal en beeldende kunst. Soms raakt de inhoud aan gevoelens en gedachten van anderen en ontspinnen zich dialogen die mij bij het schrijven niet voor ogen stonden. Ik vind dat boeiend en laat het graag gebeuren.
Dit bericht werd geplaatst in literatuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op Estafetteverhaal ‘De vrouw in de trein’ gebundeld

 1. Aad Verbaast zegt:

  Ik vind het knap dat je een estafette verhaal kunt maken. In mijn eentje lukt het nog niet eens.
  Mooie combi overigens van onderwerpen. Lijkt me wel een hele uitdaging die stokjes in een estafette over te dragen :-)

  Like

 2. Dank, Aad.
  In mijn eentje weet ik aan het eind van een verhaal meestal niet waar het zal eindigen, laat staan dat je zoiets weet bij een estafetteverhaal. Het verrassingselement is voor alle schrijvers enorm.

  Like

 3. assyke zegt:

  we hebben het bij het oba estafetteverhaal al kunnen zien
  hoe ingewikkeld dat is

  mooie omslag

  Like

 4. Bart zegt:

  Ik deed ook mee met estafetteverhalen, twee keer, op het vkblog.
  Altijd benieuwd (benauwd!) wat er van je geesteskindje komt… ;-)

  Like

 5. Bart zegt:

  En nog even off-topic, Ingrid: ik hoorde van de week weer praten over multi-vocale brillenglazen, prinzipes en prozenten.
  Het lijkt wel een virus, je hoort het steeds meer en vaker…

  Like

  • ik scoorde zuiker, proviteren en nog veel meer dat ik niet eens kan onthouden.

   Like

   • Bart zegt:

    Ja, haha, Ingrid, ik heb hetzelfde: er passeerden (pazeerden) er nog veel meer, je zou het meteen op moeten schrijven als je het hoort hè… :-)
    Zelfs de door mij bewonderde dominee Gremdaat (Paul Haenen) begon zijn prachtige tirade over Mauro versus Bleker met: ‘…ik heb hier een voto…’. Gelukkig was dat volgens mij echt een verspreking, hij zei later meerdere malen ‘foto’….. :-)

    Like

    • Je hoort het vaker dat mensen het woord eerst ferkeerd uitspreken en de tweede keer correct. Dan denk ik steevast: “Je wéét het dus wél!”

     Like

     • Bart zegt:

      Ach jee…ik hoorde al weer de eerste ‘dezember’, vanmorgen, Ingrid… :-)
      En met al die crisispraat op de radio zeuren ze nu ook dagelijks over de rentestand, en steeds dus over zus en zoveel ‘prozent’…

      Like

      • … en met de koerzen is het ook nog steeds belabberd gesteld.
       Het ergste dat ik in de afgelopen weken hoorde was een reporter die het hardnekkig bleef hebben over een ruimtezonde. Hij zal de erfsonde wel hebben bedoeld;-)))))

       Like

 6. ik las pas nog: “wat zich uit zoiets ingewikkelds ontwikkeldt” ;)

  Like

 7. Pingback: 12-11 | Beukmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.